dilluns, 24 de desembre de 2012

Apostem per la reutilització del vidre!

 
 
Com amb qualsevol altre material, en el cas del vidre la reutilització comporta més avantatges que el reciclatge des del punt de vista ambiental. A més d'estalviar energia i recursos en la fabricació de nous envasos, la reutilització evita transportar els residus fins a les plantes de tractament o haver de regenerar el vidre.

La reutilització del vidre va ser el sistema predominant al nostre entorn durant dècades: molts encara recorden com era habitual portar els envasos retornables al comerç. Tanmateix, l'estalvi econòmic que comportava per als disgribuïdors i comerciants, i la comoditat que els envasos de plàstic proporcionen als consumidors en el transport dels productes, han fet que aquest sistema hagi quedat arraconat en els hàbits de consum.
 
Reutilitzar és una de les maneres més intel·ligents de disminuir el rebuig.
 
 
Consells per reutilitzar els envasos de vidre:
  • Redueix els residus comprant ampolles de vidre retornables.
  • Els envasos de vidre usats, ben rentats, serveixen com a recipients per a un gran nombre d'usos diferents, com per exemple: emmagatzemar aliments a la nostra cuina; recipients per a guardar objectes, per exemple monedes o caramels; donar-los una utilitat creativa o decorativa.
  • Abans de llençar un recipient o ampolla de vidre, ofereix-lo a alguna persona del teu entorn que el pugui necessitar per a qualsevol d'aquests usos.
  • Si, malgrat tot, has de llençar un envàs de vidre, diposita'l al contenidor de recollida selectiva més proper.

Per això, des de l'AEiG La Petjada del Secà, aquestes vacances de Nadal hem engegat una campanya de recollida de botelles de cava al nostre poble.


1 comentari:

Eva ha dit...

Genial! Amb il·lusió!