dijous, 31 de març de 2011


L'escoltisme mundial

Autor: Eduard Vallory i Subirà

Visió panoràmica del moviment escolta mundial, des dels inicis fins a l'actualitat.

Text de contraportada

Si passejant --posem per cas-- per Girona preguntem a algú què és l’escoltisme, difícilment ens parlarà de l’Àsia o de la Segona Guerra Mundial, ni del colonialisme o les Nacions Unides. Potser ens parlarà d’un cau del seu barri, o ens dirà que de petit va ser llobató. L’escoltisme és el barri i és el món: el cau del Vendrell i la formació dels líders dels processos de descolonització; els campaments al Montsant i l’agermanament de joves de països en guerra; la implicació social al Raval i els programes de desenvolupament comunitari a l’Àfrica.
Aquest llibre recull els principals elements que caracteritzen el moviment escolta arreu del món, i permet conèixer-ne l’origen, l’evolució, el funcionament i la solidesa dels seus valors. La recerca que conté és única, perquè és el primer estudi acadèmic mai escrit sobre l’escoltisme mundial en conjunt, un moviment educatiu no governamental, present a 165 països dels cinc continents i que aplega prop de 30 milions d’infants i joves.

4 comentaris:

núria ha dit...

Sembla que pot ser una lectura profitosa, que ens endinsa a una visió globalitzada del que dia a dia intentem fes des del món més proper i local.

Algú el té?

anna maria ha dit...

ostras, m'ha ficat la pell de gallina i tot... de vegades crec que no acabem de ser conscients de la tasca que estem desenvolupant...

anna maria ha dit...

si teniu un moment, mireu això, que val molt la pena:

http://www.youtube.com/watch?v=CGU8oJqmKp4

Anònim ha dit...

M'agradat molt el nou estil del blog! felicitats!